Programma

Brother Dege
Intense delta-blues-folk-punk.

Brother Dege, die naam zegt je waarschijnlijk niet zoveel, maar zijn muziek kan je bijvoorbeeld kennen uit de film Django Unchained, waarvoor hij een bijdrage leverde aan de soundtrack. Naar Woodlum komt hij in volle bezetting, met band, waardoor zijn delta-blues-folk-punk extra intens van het podium zal spatten. 100% Woodlum.


The Black Marble Selection
Pakkende fuzz-riffs, een pompende beat en een flinke dosis reverb.

De Tilburgers van The Black Marble Selection knalden pasgeleden nog het dak van EKKO, nog vóór Afterpartees het podium konden betreden. Geen wonder, want hun gedeelde passie voor sixties, rhythm & blues, garage en beat kanaliseren zij in hun eigen muzikale stempel: denk aan pakkende fuzz-riffs, een pompende beat en een flinke dosis reverb. Dat komt wel goed, daar bij De Ster.

Tiny Legs Tim
Old school blues band.

Tiny Legs, die heeft Tim de Graeve te danken aan een leverziekte waartegen hij jarenlang knokte. Die strijd hoor je terug in zijn doorleefde en rauwe Delta blues, die hij al in drie full-lengths en meerdere EP’s goot. Tiny Legs Tim is een old school blues band zoals we die graag zien en horen. En wij niet alleen, want Stepping Up, hun meest recente, haalde zelfs de Belgische albumcharts. Amai!

Jack Of Heart
Aanstekelijke psychpunk uit Frankrijk.

Al eens een party psychpunkband uit Frankrijk gezien? Wij eigenlijk ook niet, daarom dit jaar op Woodlum: Jack of Heart. De echte kenners zouden Jack kunnen kennen van The Fatals, een band die zo’n tien jaar geleden podia onveilig maakte met noisy trashpunk. Jack of Heart’s aanstekelijke rammelgarage is iets minder destructief, maar net zo energiek.

My Blue Van
Soulvol Bluesrock-trio uit Utrecht, maar eigenlijk nog zo veel meer dan dat.

My Blue Van benaderen de blues en roots op originele wijze. Het nieuwe album Hush klinkt zo nu en dan rauw, maar vaak zijn de nummers ook gladgeschuurd tot sfeervolle soulballades. Het ene moment dromerig, vervolgens volledig ontspoord. Dit Utrechtse trio is een goed geoliede machine dat graag andere stijlen toepast in hun eigen bluesrock.


El Pino (acoustic)
Een mengelmoes van alt. country, americana, pop en rock (maar dan akoestisch).

El Pino op Woodlum? Ja, maar dan anders. Frontman en oprichter David Pino zal zich voor de gelegenheid door één vrijwillger laten bijstaan en akoestisch een bloemlezing uit het oeuvre geven. De Rotterdamse band grossiert in een mengelmoes van alt. country, americana, pop en rock, maar dan akoestisch dus, vandaag. El Pino heeft album #3 schijnbaar al op de plank liggen, dus hopelijk komt er ook nog wat nieuw werk voorbij. Voorproefje!


Dead Cat Stimpy
One-man garage rock ’n roll action!

Dead Cat Stimpy uit Delft is een solo-artiest? Ja, maar gitaar speelt Tim Herrebrugh met beide handen, een provisorisch drumstel met beide voeten en intussen schreeuwt hij heerlijk de longen uit zijn lijf. Zo ontstaat er een catchy en prettig rammelende set van garage, rock ’n roll en blues waarbij je je soms even afvraagt of dit echt allemaal tegelijkertijd en door dezelfde dude gespeeld wordt.


Niek Pronk
Donkere folkblues met beeldende teksten.

Niek is een eigenzinnige, illustrerende muzikant. Of een musicerende illustrator. De combinatie is in elk geval goed terug te horen in zijn beeldende teksten, beïnvloed door grootmeesters Cash en Dylan. Donkere folkblues van de eenzaamste soort. Zichzelf slechts begeleidend op gitaar creëert Niek een bepaalde dromerige sfeer waardoor je de muziek wordt ingezogen. Debuutalbum ‘Taste’ volgt binnenkort, maar wij krijgen in De Molen vast een inkijk in de surrealistische wereld van het Utrechtse multi-talent.


The Blackwax DJ’s
Psychedelic, soul, garage, rock & roll en surf.

Deze twee Eindhovenaren zijn duidelijk in het verkeerde tijdperk geboren. Daarom plunderden ze de platencollecties van hun ouders en bliezen het stof van het zwarte goud om de nieuwe generatie te laten horen op wat voor killer tunes onze papa’s en mama’s vroeger hun eerste purple haze rookten en de heupen nog soepel bewogen op de dansvloer. Op Woodlum draaien ze voor ons de allerbeste psychedelic, soul, garage, rock & roll en surf die wij nog niet kennen.

Mr Weird Beard
Deze baardmans zal het programma aan elkaar praten zoals niemand dat kan.

Geheel in eigen stijl, sinister en poetisch gesproken, zal deze baardmans vandaag het programma aan elkaar presenteren. Een meester van vlammende declamaties, klaar om zijn tornado van verbale beeldspraak over het Woodlum publiek uit te storten. Een passender presentator voor dit festival konden we niet vinden. The Weird Beard is ready.


Brommerbios
Dé mobiele buitenbioscoop van Utrecht gebouwd op een bakbrommer uit de jaren ’70.

In samenwerking met jonge filmmakers en curatoren worden gratis filmavonden op de mooiste locaties in Utrecht georganiseerd, zo ook op Woodlum. Films die de bioscoop (nog) niet hebben bereikt, komen op deze manier toch jouw kant op. Vanaf 20.00u zullen er achter de molen films worden vertoond.

Inluisteren

Koop tickets

poster-Woodlum_compleet_TheThingsWeAre