Over Woodlum

Na de succesvolle eerste editie, vond op zaterdag 30 mei 2015 voor de tweede keer Woodlum Festival plaats. Poppodium EKKO en koffiezaak The Village streken met de organisatie van het festival wederom neer op het monumentale Molen de Ster, in Lombok te Utrecht. Voor de tweede editie is een samenwerking aangegaan met Stichting de Sterremolen, vanwege het overeenkomstige doel om de bijzondere plek onder de aandacht te brengen bij een breder publiek.

De coproductie van The Village en EKKO was een natuurlijk gevolg van de al gevestigde samenwerking tussen de twee, die de afgelopen paar jaar is opgebouwd. Menig band speelde in de middag een set in The Village, om ‘s avonds een volledig optreden in EKKO te geven. Inmiddels zijn we heel wat live sessies, speciale koffie, een eerste editie van de punk-serie One Louder en de eveneens gecoproduceerde Halloween-dansavond Night of the Freaks verder.

Woodlum is in 2014 ontstaan vanuit een overeenkomstig gevoel dat de twee kregen bij de locatie en bij de sfeer die een festival op die plek wat hen betreft moet ademen. En dat is bevallen bij het publiek: Woodlum 2014 verkocht enkele dagen voor aanvang uit en de reacties van zowel bezoeker als pers waren lovend, met een nominatie door 3voor12/Utrecht voor het beste Utrechtse initiatief van 2014 tot gevolg.

De ingrediënten voor de muziekprogrammering van 2015 blijven in de basis hetzelfde als vorig jaar: rauwe muziek waar het eigenzinnige karakter voorop staat. De focus ligt op relevant (lokaal) talent en opkomende (inter)nationale acts die onder andere spelen met authentieke instrumentatie of trouw blijven aan de oorsprong van het muziekgenre dat zij brengen.
Ook de horeca vindt wederom aansluiting bij het profiel van Woodlum. Streekproducten en -initiatieven komen samen en worden in assortiment uitgebreid.

Naast het programmeren binnen de muren van het eigen gebouw, staat EKKO inmiddels bekend om het programmeren elders in de stad. Zo deed het poppodium in het verleden optredens bij het Zijdebalen Theater (Nils Frahm), Metaal Kathedraal (Spinvis), diverse shows bij Kargadoor en ACU. Een intiem optreden van de Zeeuwse zanger Broeder Dieleman in de molen bij Molen de Ster staat nog op de planning (18 april 2015). Naast het serveren van goede koffie op tal van Nederlandse festivals, is Woodlum het eerste eigen buitenevenement van The Village.

Woodlum 2014 en Woodlum 2015 waren uitverkocht.

Zie hier een beknopte impressie van Woodlum 2014: